naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Újabb 3 legjobb szerelmes rockdal

2012.08.28. 10:57 | TomAce | 1 komment

Még tavasszal tettem egy könnyelmű ígéretet, miszerint folytatást írok eddig legsikeresebb posztomhoz. Nos, jó munkához idő kell, de leginkább elhatározás. Így elérkezett az idő, hogy három [igazából négy] újabb dallal demonstráljam, hogy a rockerek marcona külseje bizony érző szívet takar. Azért egy kis csavar lesz a mai posztban, ezúttal ugyanis olyan dalok következnek, melyek nem a szerelem napos oldaláról énekelnek.

Judas Priest - Before the dawn

Igen-igen, a heavy metal úttörői is tudnak megható nótákat komponálni, ilyen a Before the dawn is. Egy dal arról az érzésről, amikor egy csodálatos éjszaka közben attól félünk, hogy reggelre elveszíthetünk mindent. A gitárszóló meseszép, hidegrázós, méltó csúcspontja ennek a számnak.

Jon Bon Jovi - Staring at your window with a suitcase in my hand

No igen, JBJ ezúttal sem maradhat ki, hiszen tagadhatatlanul nagy mestere a romantikus témáknak. Ezúttal a Destination anywhere-ről jön egy dal, melyet a legjobban egy kiragadott sorral tudnék jellemezni:
"My boots just keep on walkin', but my heart don't understand why I'm staring at your window with a suitcase in my hand"

Anathema - Untouchable part 1 & 2

A végére hagytam azt a dalpárost, mely számomra az idei év talán legfelkavaróbb lemezének egyik csúcspontja. A liverpooli Anathema már eddig is híres volt az ember életét kísérő pillanatok fájdalmasan szép megfogalmazásában, és ezúttal sem fukarkodtak szívbemarkoló, hogynemondjam könnyfakasztó témákkal telezsúfolni dalaikat. Egy szám a búcsúról, annak minden szomorúságával és reményével...

Most pedig kíváncsian várom, vajon ez a poszt is hasonlóan népszerű lesz-e, mint elődje...

A bejegyzés trackback címe:

https://zsemoll.blog.hu/api/trackback/id/tr224736020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HoldViola · http://fiamma.blog.hu/ 2013.10.20. 22:29:57

A Judas Priest az álomba ringató szép zeném. Szóval ha megugrik a látogatottság hirtelen, gyanítható, hogy rosszul alszik az egyik olvasó...:(
süti beállítások módosítása