naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Voks

2014.03.28. 08:41 | TomAce | 2 komment

A héten tudatosult bennem, hogy tulajdonképpen egyértelmű, kire fogok szavazni április 6-án. Hogy ki(k)re nem az eddig is biztos volt, sőt volt olyan is, hogy eljátszottam az érvénytelenül leadott szavazólap gondolatával is. Bár talán ez utóbbi fejezné ki leginkább véleményemet a felhozatalról, azért mégsem szeretném elpazarolni a lehetőségét, hogy a számomra egyedül szimpatikus társaságra voksoljak.

Ti eldöntöttétek már?

A bejegyzés trackback címe:

https://zsemoll.blog.hu/api/trackback/id/tr785882017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HoldViola · http://fiamma.blog.hu/ 2014.03.28. 16:52:31

Nálam eddig mindig Orbán Viktor volt az evidencia, idén viszont arra jutottam, hogy ha lehet más is, hát legyen:)

HoldViola · http://fiamma.blog.hu/ 2015.01.04. 00:20:55

Ó, hogy lehettem már ilyen hülye, úristen :( Kevés dolgot bántam meg életemben, de azt az egyetlen szavazatot, amit - az egyéniben Fidesznek fenntartott szavazatom mellett - az LMP-nek listán adtam, igen. Azt mondja a Schiffer András, hogy lehet más a politika?! Dehogy lehet... Ha csak azt veszem, hogy képes volt teret adni egy elismeréshiányban szenvedő, figyelemre éhes, ráadásul szakmailag nem is helytállóan érvelő, matta idegbeteg ember összevisszabeszélésének, hogy őt felhasználva növeljék a népszerűségüket, ahelyett, hogy korrekt módon a rendőrséghez irányította volna feljelentést tenni, ha bűncselekményt sejt. Az, hogy az átlagember nem üti fel a jogszabálygyűjteményt és nem néz utána, ha nehezen is, de még megértem, de ő jogászember, pontosan tudja, mit és hol keressen, van NAV-törvény, hatásköri rendelet, és szervezeti, működési szabályzat miniszteri utasításban, Európai Uniós Bírósági áfa-ítéletek, és most csak azokat soroltam, amik bárki által rögtön hozzáférhetők (és akkor még nem említettem azokat a belső szabályozókat, amiket közérdekű adatigénylésben kikérhetők), hogy érthető legyen, hogyan működik az adóhivatal, miért beszél ez az ember butaságokat, miért nehéz az áfacsalást lefülelni. Minden eszköze megvan, leginkább a csendes higgadt stílusa, hogy önmérsékletre intse az embereket észérvekkel, mégsem teszi, hagyja ő is, sőt hozzájárul, hogy fajuljon a helyzet. Egyszerűen nem lehet így létezni, hogy tüntetés tüntetés hátán, "akasszák fel őket", "lőjük a dunába", és remegő lábakkal kell dolgozni menni és onnan kilépni, "diktatúra", "korrupció", "mélyszegénység"... csak ezt szajkózza mindenki, rágalmaznak, uszítanak, gerjesztik a feszültséget, legtöbbször minden tényt nélkülözve, egyes intézkedéseket, tervezeteket pedig úgy kritizálnak a tüntetésszervezők, hogy alapvető szakmai ismereteket, tényeket nélkülöznek. Szépen mutat a fideszfigyelő butatábláján, hogy "lenyúlják a magánnyugdíjpénzeket", csak éppen tényszerűen hazugság; jómagam alapos átgondolás után, felelősen tudtam leírni, hogy az abban foglaltakkal egyetértek. Az"internetadó" dettó, csak dőlt a demagógia:( Vagy vegyem például azt, mit csináltak a Harrach Péter interjúból, hogy voltak képesek azt a szájába adni, hogy szerinte az éhség életforma kérdése és tagadja az éhező gyerekek létét, miközben: gumiszoba.com/2014/12/13/nem-eszik-mert-nem-ehes/comment-page-1/#comment-3461 Volt továbbá nem egy olyan eset, amit bár ide nem írhatok le, de aminek személyesen is érintettje voltam az elmúlt hónapokban, majd olvasva a történteknek az ellenzéki média általi interpretációját, egyszerűen nem akartam elhinni, hogy van még lejjebb, de van... :(
Amit nem értek, hogy működik ez, hogy egyvalaki elkezdni, aztán a népek meg mennek utána önreflexió, tájékozódás, gondolkozás nélkül?! Amikor olyanokat olvasok, hogy eltávolítani, bedutyizni, felakasztani az elmúlt 25 év minden politikusát, mindezt a demokráciáért, arra gondolok, hogy valójában ezek az emberek azok, akik nem akarnak a demokrácia játékszabályai szerint, választásokon megmérettetve boldogulni. Kíváncsian várnám egy ideje az internetes “sajtótól” az olyan szakmai cikkeket, melyek a magánynyugdíjpénztárak hatékony működésének elemzéséről, a vasárnapi zárvarártás pro és kontra érveiről, a segélyezés kontra közfoglalkoztatás elemzéséről, a dohány nagykereskedők visszaélései elleni fellépésről és a dohányzás visszaszorításáról, a szegénység csökkentését célzó hatékony eszközökről, és egyéb izgalmas témákról szólnak, de valahogy hiába, nem igen kapom meg. Aki még írna is róla, az is úgy teszi, hogy egykettőre kiderül: még a törvényjavaslat szövegét sem sikerült neki megtalálni. Helyette a Habony táskája, a Lázár órája, az Orbán Ráhel iskolája a téma, jaj mert ez az érdekes, könnyű népszerűség, könnyen felkorbácsolható indulat. Párbeszéd nem tud lenni, ha tárgyilagosan próbálna az ember ellenérvelni, egykettőre a torkának ugranak. Elegem van és most ideírtam, mert ha csak egy ember olvassa, ki erre jár, hátha elgondolkozik, mert én már semmi mást nem szeretném, csak hogy legyen vége már:( Miért nem lehet úgy, hogy a hozzáértők/egyetértők összerakják a tudásukat, csinálnak egy pártot, aztán az emberek majd szavaznak, vagy vizsgázzon le alkotmányjogból, aki tüntetni megy, facebookot nyit :( Nem tudom, nem tudom, mi lenne a jó megoldás erre, de azt tudom, hogy ha lenne az liberalizmus, ami most van, ami mondjuk a 444-en folyik és alatta a kommentekben, én nem kérek belőle, nem szeretek félni :( Tele vagyok gondolatokkal még, de így is sok helyet foglaltam, befejezem.
süti beállítások módosítása