naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Rettegés Arkhamban

2008.09.08. 13:52 | TomAce | 1 komment

Címkék: call of cthulhu

Születésnapom alkalmából, megkaptam páromtól a Rettegés Arkhamban című társasjátékot. A játék H. P. Lovecraft Cthulhu-mitoszára épül, egy fiktív városban, Arkhamben játszódik. A város egyébként ismerős lehet a Batman-filmekből is, de ez más kategória.

Lovecraft-et szokás a három nagy középső láncszemének is titulálni, Poe és Stephen King közé helyezve munkásságát. A XX. század elején alkotó szerző leginkább a Cthulhu hívása című novellájáról ismert, illetve az ezen témakörre épülő többi történetével szerzett hírnevet magának. Főbb művei még a Randolph Carter vallomása illetve a Zarándokút Kadathba.

Ezen társasjáték is a Mérhetetlen Vénekről és az ellenük hadakozó nyomozók maroknyi hadáról szól, rendkívül részletesen kidolgozva. A szabálykönyv és a különböző fórumokon olvasottak szerint 1-8 játékos számára nyújt 2-5+!!! órányi játékélményt.

Párommal tegnap este láttunk hozzá kipróbálni, mit mondjak, kemény lesz:o). Cirka félóra kellett hozzá, hogy felállítsuk a pályát és az összes kártya, jelző, stb. a megfelelő helyre kerüljön. Aztán 5 perc alatt mindkettőnk játékosa elpatkolt vagy megőrült - úgy vélem, további gyakorlás szükségeltetik!:o) Azért az már most látszott, hogy nem véletlenül kapott rengeteg dícséretet a fórumokon. Alig várjuk, hogy szokásos RPG-s társaságunkkal kipróbáljuk!

Ja, hogy ennek mi köze a rockzenéhez? Például az Iron Maiden Live after death-jének borítója, vagy a Metallica Call of Ktulu és a The thing that should not be című száma - hogy az ismertebbeket említsem. De mindenképp érdeklődésre adhat számot a Payne's Grey Kadath decoded című korongja is!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsemoll.blog.hu/api/trackback/id/tr60653837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ville · http://www.derailedmusic.com 2008.09.08. 20:15:16

A tarsasjatekot ugyan nem ismerem, de Lovecraft oriasi iro, a maga mufajaban. Hihetetlen fantaziaja volt a fickonak! Par rovid tortenete nagy hatassal volt ram. Este a sotetben bizony nem ajanlom egy-ket tortenetetenek az olvasasat, mert tiszta para! :-)
süti beállítások módosítása