naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Az 5 legjobb szerelmes rockdal - szerintem

2009.06.23. 08:00 | TomAce | 2 komment

Címkék: guns n roses bon jovi foreigner whitesnake kingdom come

Ha már a felvezető posztban a lassú számokat említettem, mint lehetséges ötös lista témát, ám legyen! Az első dal gyerekkori kedvenc - habár 9-10 évesen még nem igazán tudtam, hogy a Foreigner rockbanda - talán még a nevüket sem tudtam. De ez a dal örök favorit, örök hidegrázás...

Másodjára jöjjön egy másik örök szerelem. Ugyebár David Coverdale nálam alap, a '87-es Whitesnake lemez szintén, és ez a dal... Nehéz szavakat találni arra, ahogy ez a dal megborzongat, immár jó két évtizede, minden egyes alkalommal. Egyébként volt már ez a dal itt a blogon, de nem lehet betelni vele...Kár, hogy a klipben szereplő hölgy (ki akkortájt DC felesége volt) pár évvel később lelépett, miután legombolt pár gurigát fülig szerelmes rockpacsirtánkból - az ő részéről biztos nem volt szerelem...

 A következő számot először egy Rockkalapácsban láttam/hallottam, úgy 14 évesen! Addig nem is ismertem a Kingdom Come-ot, talán még azt sem tudtam, eszik-e vagy isszák őket. Tény viszont, hogy e dal azóta (te jó ég, húsz éve már!) rajta van minden válogatásomon. A szóló utáni rész, hát az valami olyan frenetikus és katartikus, hogy leírhatatlan, borús kora őszi estéken érzékenyebb lelkületűek garantáltan elsírják magukat tőle!

A következő számhoz nincs mit hozzáfűzni, Joviék nagyon elkapták a fonalat a  Keep the faith írása közben, így értelemszerűen a Bed of roses is nagyon ott van. Bár Joviék mindig erősek voltak lírában, nálam ez az aduász.

Végül, de nem utolsósorban jöjjön a November rain. Sokak szerint kicsit csöpögős, szerintem meg egy szerelmes dal legyen ilyen. Amit Slash szólózik benne, az megint csak rendkívüli - keveseknek adatik meg, hogy így meg tudjanak szólaltatni egy gitárt!

Pont most, hogy belinkeltem a klipet, sikít a Les Paul, Slash félelmetes...

Update: mivel ennek a posztnak idestova 3 éve hatalmas sikere van, ezért hamarosan készítek hozzá egy folytatást, van még néhány csodaszép líra a rockzene történetében.

2012.03.10.

Update 2: És akkor a várva-várt folytatás

Update 3: A poszt sikerén felbuzdulva, három dal a másik végletről, a szakításról, itt

A bejegyzés trackback címe:

https://zsemoll.blog.hu/api/trackback/id/tr261201954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a beela · http://napirokk.blog.hu/ 2009.06.23. 16:41:19

szerintem:-) :

the cult - edie

van halen - Can't Stop Loving You

david coWerdale - love is blind

tesla - love song

damn yankees - high enough

azért tudsz lehetetlen játékokat játszani:)( dee folytathatod) eszement sok van

HoldViola · http://fiamma.blog.hu/ 2012.08.10. 18:38:26

tárgy: felhívás tartozás rendezésére

Tisztelt Uram!

A mai napon sajnálattal állapítottuk meg, hogy rajongótábora irányába egy darab lejárt esedékességű tartozása áll fenn: minden eddigi várakozásunk ellenére még mindig nem tette közzé "Az 5 legjobb szerelmes rockdal - szerintem" című bejegyzésének 2012. március 10-én beigért folytatását.

Mindezek alapján kérem, hogy jelen felhívásunk átvételét követő 15 napon belül sziveskedjen mulasztását pótolni. Amennyiben kérésünknek a megadott határidőn belül nem tesz eleget, tartozására rajongótábora az esedékesség napjától kezdődően, minden naptári nap után késedelmi pótlékot lesz kénytelen felszámolni, melynek mértéke a késedelem minden megkezdett naptári napja után további egy poszt lesz.

Tájékoztatom arról, hogy amennyiben ígérete betartásában akadályoztatva van, az akadályoztatás megszűnését követő 8 napon belül - a mulasztás pótlásával egyidejűleg - igazolási kérelemmel élhet a mulasztás következményeinek elhárítása érdekében.

Igazolásnak akkor van helye, ha a késedelmet elháríthatalan külső ok (pl. családi élet élése, vis maior, határidős munka, useradmin-felület összeomlása, stb.) vagy belső gátlás (pl. alkotói válság) idézte elő.

Megnyugtatására közlöm, hogy az igazolási kérelmeket rajongótábora méltányosan bírálja el, mivel tisztában van azzal, hogy az alkotói munka nem lóverseny.

Mindazonáltal kérem szíves együttműködését rajongótábora lelkibékéjénak megóvása érdekében.

Üdvözlettel: rajongótábora lelkivilágának önjelölt védelmezője.
süti beállítások módosítása