naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Hero of the day: Ozzy - No more tears

2008.10.21. 08:16 | TomAce | 1 komment

Címkék: ozzy

Induljon ez a kedd egy hatalmas himnusszal, Ozzy No more tears című dalával. Szerintem nem vagyok egyedül abbéli véleményemmel, hogy az első dolog, ami sokunknak beugrik a szám kapcsán, nem Ozzy mester orrhangja, hanem Zakk Wylde szélesterpesz-headbangje a mágikus mintájú Les Paul-lal. Kevés heroikusabbb, hatásvadász képsort tudnék felsorolni, mint amik ebben a klipben vannak [jóllehet Ville biztos tudna pár Manowar felvételről mesélni, bár Joey DiMaio szerint ők sosem pózolnak:o)].

Mindazonáltal Ozzy mestert is remekül összerakták ezidőtájt. Noha jó két évtizedes, intenzív önpusztítás állt mögötte, ez a lemezen és a promó klipeken egyáltalán nem érződik, nem túlzás azt állítani, ezidőtájt volt élete legjobb formájában (bár számomra mindig az Ultimate sin marad a kedvenc lemez). A turnén is remekül teljesített és bár egy szerencsétlen baleset gyakorlatilag élete végéig "megajándékozta" egy bottal, ez sem hátráltatta abban, hogy egy remek koncertlemezzel megfejelje a turnét. Azt a turnét, ami elvileg az utolsó körútja lett volna. Csakúgy, mint az ezt követő jónéhány...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsemoll.blog.hu/api/trackback/id/tr73723413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ville · http://www.derailedmusic.com 2008.10.21. 17:30:07

IMADOM ezt a notat, sot az egesz lemezt! Vizualisan a klip valoban zsenialis, a rendezo nagyon ertette a dolgat. Zakk Wylde mester riffjei, zuznak ebben a notaban, mint egy buldozer, a gitar szolo meg magikus, a lirai, blues-os kezdestol kezdve a villamgyors tekeresig bemutatja, hogyan is kell ugy gitarozni, mint a nagyok. Es persze a basszus tema amivel indit a nota es gyakorlatilag az egesz nota alapja.... hat kb. egy evben egy ilyen kiraly temat hallok bogon! Ha-ha! Ozzy pedig Ozzy. Ez a dal viszont 10-bol 11! :-)
süti beállítások módosítása