naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kőkatedrális vol 1.

2011.01.01. 12:38 | TomAce | Szólj hozzá!

Címkék: tündérgyár paradise host roxxy music café

Arról már írtam régebben, hogy a tavalyi év második felében elkezdtük csinálni a Paradise Host-ot, a magunk kis PLost tribute csapatát. Két dologban előre megállapodtunk:

1. Hobbizenekar leszünk. Nincs rendszeres próba, nem gründoljuk agyra-főre a koncerteket. Ami és ahogy jön, az lesz. Miután mindannyiunk több éves tapasztalattal bír a zenekarosdi terén, ráadásul Ádi, Gergő és Dani még saját bandákat is csinálnak, belátható volt, hogy ezt csakis szórakozásból lehet csinálni.

2. A lehető leghűbb megszólaltatásra törekszünk. Nem feldolgozás, hanem tribute zenekar vagyunk, amibe a legminimálisabb változtatások férnek csak bele. Éppen ezért egyelőre nem játszunk olyan dalokat, melyek a sampleres korszak szülöttei.

Az első két koncerten túl is vagyunk. Elsőként október végén a pesti Tündérgyárban léptünk deszkákra. Ahhoz képest, hogy első buli volt, nagyon jól sült el, bár örültem volna, ha barátokon és "bennfenteseken" kívűl többen is eljönnek. Vicces volt a hangosítás, belőlem minden hallatszott, míg a gitárok részben alapokról szóltak (vagyis nem szóltak), ráadásul a, hogyismondjam, "custom" sampler-technikánk kezelése is okozott némi problémát a staffnak. A legnagyobb zúzás természetesen a Say just words alatt volt, a leggyengébben talán a Sane sült el. Ettől függetlenül, a koncerten jól éreztük magunkat és úgy éreztük, sem a Paradise Lostot, sem a Paradise Hostot nem égettük :). A buli után néhány jégerrel és sörrel oltottuk a lámpalázat, sikerrel.

Két héttel később Tatabányán zúztunk, Preil Tibcsy és az Ideas meghívására. Tibcsyt még az AOD-s időkből ismerjük, ráadásul hatalmas Lost-fan ő is, így nagyon örültünk, hogy ránk gondoltak, mint supportra, monstre (valami húszegynéhány dalt játszottak) koncertjüknél. Mi középen játszottunk, előttünk egy fiatal death-core csapat zúzott, számomra legemlékezetesebb pillanatuk a Mókusmészárlás c. dal volt - mindenesetre figyelemfelkeltő cím, az biztos. Itt, a Roxxyban egyébként nagyon-nagyon jók voltak a fények és a hangzás is, köszönet érte! Ezúttal kicsit átpofoztuk a műsort, kivettük a Sane-t, betettünk egy Grey-t és egy Mouth-ot plusz egy intrót és a sorrendet is megkevertük picit, ami egy jóval dinamikusabb programot eredményezett. Itt már kicsit reálisabb visszajelzést kaptunk a produkciónkról, lévén összesen három ismerős volt velünk (mégegyszer köszi szépen Seriff a fuvart!), így a közönség túlnyomó része által adott reakció beszédesebb volt. Nem mondom, hogy nincs mit javítani a marketingünkön, de ahhoz képest, hogy második koncertünk volt, tulajdonképp nulla reklámmal megtámogatva, egész sokan megnéztek minket, sőt páran még zúztak is :). Egy szó, mint száz, jól sikerült a tatabányai buli, ennek egyik eredménye, hogy január hetedikén visszatérünk a Roxxyba, a Harag napja feszt második fellépői leszünk.

Fentiekből kiderült, nemhiába próbáltunk becsülettel, jó érzéssel jöhettünk le a színpadról. Sajnos decemberben azonban hiába építettük azt a bizonyos, fenti címben is szereplő épületet, betegség miatt le kellett mondanunk a 23-ára, Révkomáromba szervezett koncertet.

Jövő pénteken pedig Harag napja, Tatabánya, Roxxy. És addig még próbálni is kéne :)

A bejegyzés trackback címe:

https://zsemoll.blog.hu/api/trackback/id/tr542551982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása