naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

The Dirt

2013.10.29. 11:05 | TomAce | Szólj hozzá!

dirt.jpgSzeretem a jól megírt zenekaros könyveket. A rosszakat is el lehet egyszer olvasni, mert azért új informácikókat onnan is megtudhatunk, de ezek nem veszik fel a versenyt azokkal a kiadványokkal, melyeket olvasmányként is lehet értékelni. Az egyik ilyen kötet, melyet hosszú idő után sikerült végre elolvasnom, a The Dirt, a Mötley Crüe történetét eleveníti fel, a kezdetektől az ezredfordulóig. Az eleve nem gyenge történetet még hitelesebbé teszi, hogy a szerző a tagokkal készült riportokat használja fel arra, hogy a banda egyes időszakait közelebbről is megismerhessük. És hőseink nem tesznek lakatot a szájukra, így elég plasztikus bepillantást nyerhetünk a kulisszák mögé. Hallhatunk Nikki, Tommy, Mick és Vince gyerekkoráról, a zenekar létrejöttéről, a villámgyorsan elért sikerekről - és igen, részletesen megismerhetjük a rock and roll életforma mindennapjait is. Szó esik a hirhedt Mötley-házról, Vince autóbalesetéről, melyben legjobb barátját veszíti el. Olvashatunk Nikki túladagolásáról, Mick betegségéről, a tagcserékről, nőügyekről, botrányokról és tragédiákról, egyszóval mindarról ami a Mötleyt azzá tette, ami.

Mivel a könyv remekül van megszerkesztve, így a tagok által elmesélt történetek kimondottan filmszerűen illeszkednek egymáshoz. Nem tudom, volt-e ilyen terv a The Dirt kapcsán, de simán el tudnám képzelni akár egy hosszabb mozifilmnek akár egy minisorozatnak.

Ha valaki még nem olvasta volna, de szereti az ilyen jellegű könyveket, ne habozzon beszerezni, mert tutira nem fog benne csalódni!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsemoll.blog.hu/api/trackback/id/tr145602145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása