naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Erről-arról

2009.01.21. 15:32 | TomAce | Szólj hozzá!

Címkék: kiss acdc scorpions esp

Most van egy kis időm, eléggé álmos egy nap van az irodában. Így volt időm végiggondolni mindazt, ami idén a rockzene terén előttünk áll. Azt gondolom, ismét eseménydús esztendő elé nézünk.

Először is, február elején lesz Prágában egy ESP koncert, oda nagyon szeretnénk párommal kijutni. Remélem, sikerül megszervezni az utat, ha már kis hazánkat ezúttal kihagyják Eric Singerék.

Ha már Eric, akkor ugye egyből beugrik a KISS. A rockcirkusz idén is turnézik, mégpedig abból az apróból, hogy évtizedes kihagyás után, 2009-ben új lemezzel jelentkeznek. A korong producere maga Paul Stanley lesz. Ezenfelül a dalok nagy részét is ő jegyzi. Mindenképp érdekes lesz, hogy egy Tommy Thayer szerzemény is lesz a lemezen. Én kiváncsian várom, hogy milyenek lesznek ezek a dalok, bár a Hot in the shade-re írt Betrayed és a The street giveth... dalok már megmutatták, hogy különösebb okunk nincs az aggodalomra. Ha minden igaz, Európát is érinteni fogja a KISS-turné, így ezúttal is szeretném megnézni őket élőben.

Érdekesség még, hogy áprilisban a Syma csarnokban lép fel a legendás Scorpions. A német rock csapat jónéhány slágerrel megajándékozott bennünket pályafutása alatt, és ha mostanság már nem is ragyog annyira a csillaguk, azért jó ki bulinak igérkezik ez is.

Egyébként, a végéhez közeledek a Maximum Rock and Roll című, az AC/DC történetét feldolgozó könyvnek. A stílusa dokumentumregény, rengeteg interjúrészlettel. Mivel két óriási rajongó követte el, ezért a lehető legapróbb részletekig megismerhetjük az összes tag AC/DC előtti életét, természetesen a fókuszban az alapító Young-testvérekkel és Bon Scott-tal. Egyetlen dolog zavart csak, bár ez is inkább csak kukacoskodás. Az, hogy 300 oldal tellik el az 1980-as esztendő tragikus eseménye és a nagy áttörést okozó Back in black lemezig, vagyis a csapat első 6 évének bemutatásával, majd az ezután történt, közel két és fél évtized történései mindössze 100 oldalt ölelnek fel. De ez nem is véletlen, hiszen az igazán érdekes dolgok eddig történtek, utána már önjáró gépezetté vált a csapat. Összegezve: érdekes, vicces és helyenként szomorú a csapat története, de mindenképp megéri elolvasni. Rajongóknak pedig egyenesen kötelező!

Végezetül pedig jöjjön mára egy laza kis rocknóta a fentebb említett Scorpionstól.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsemoll.blog.hu/api/trackback/id/tr3893610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása