naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Sonic boom!

2009.10.23. 18:56 | TomAce | Szólj hozzá!

Címkék: kiss sonic boom

Hosszú-hosszú hallgatás után, mi mással is jelentkezhetnék, mint az új KISS albummal? Közel három hete, a megjelenés napján vehettem kezembe a limitált kiadást - sajnos, a borító élőben is gáz. Arra viszont tökéletes, hogy betájolja a hallgatót, mire is számíthat. Nem véletlen a Rock and roll over-re hajazó design, a zene ugyanis -ahogy azt előzetesen igérték is Gene-ék- igazi, vérbeli 70-es évekbeli KISS.

Ugyan a felvezető dalként is megismert Modern day Delilah még nem teljesen támasztja alá mindezt, lévén inkább emlékeztet Paul Stanley szólóalbumára, az ezt követő Russian roulette-tel elkezdődik valami. Egyfajta időutazás, hálistennek csak a stílusra értve, hiszen a hangzás nagyon eltalált. Hasonlóan Eddie Kramer '70-es évekbeli munkáihoz, Greg Collins nagyon jól reprodukálta, hogyan szóljon lemezen is úgy a csapat, ahogy élőben. Na, de vissza a dalokhoz!

Szóval, a Russian roulette-től kezdve szinte mindegyik dalról eszembe jut egy-egy klasszikus lemez a múltból. Például a Stand-ről a Destroyer, a Hot and cold-ról a Rock and roll over vagy a Nobody's Perfectről a Dressed to kill. A dalok mégsem porosak, nem kell azt hinni, hogy rég elfeledett ötletek lettek lekapva a polcokról. Egész egyszerűen arról van csak szó, hogy sikerült újra elkapni azt az érzést, azt a feelinget a KISS-nek, amitől ők a KISS, és amit csak ők tudnak. Gene szövegei hallatán el sem hisszük, hogy augusztus óta ő is a hatvanasok táborát erősíti, Paul megint hatalmas refréneket írt! Eric remekül vegyíti Peter Criss stílusát a saját előadásmódjával és ugyanez elmondható Tommy Thayer-re is (persze itt Peter Criss helyett Ace Frehley-t kell mondani), bár nála egy-két szólóban (talán a tisztelet vagy a nosztalgia jegyében) egy az egyben visszatérnek régi Ace-es futamok. Ezzel együtt mindketten nagyon kitesznek magukért. Az All for the glory-ban Eric énekel, én amúgyis nagyon bírom a hangját, míg a  When lightning strikes-ban Tommy is a mikrofon mögé áll - abszolút nem lóg ki a lemezről.

Talán nem is tudok olyan dalt mondani, ami gyengére sikeredett, annyira egységes a lemez színvonala. Talán, ahogy azt az elején is mondtam, a Modern day Delilah lehet kicsit megtévesztő - de én azt gondolom, ennyire hajlandó vagyok megvezettetni magamat minden lemeznél. Ha pontoznom kéne, simán 10-est adnék a lemezre. Jóhogy!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsemoll.blog.hu/api/trackback/id/tr771470336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása