naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Heti lovesong XXI.

2014.03.27. 20:55 | TomAce | 10 komment

Épphogy csak rockzene, de nagyon szeretem. Kamaszkori emlékek, lassúzás, satöbbi. Szóval tudjátok :)

A bejegyzés trackback címe:

https://zsemoll.blog.hu/api/trackback/id/tr465871622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2014.03.28. 08:07:06

Igen, tudom, emlékszem... :)
Bár nekem inkább a Nothing's Gonna Change My Love For You az etalon, még ha soha nem is táncoltam rá összebújva.

HoldViola · http://fiamma.blog.hu/ 2014.03.28. 09:28:27

@Enchantée: Én nem. Legtöbbször el sem engedtek a bulikba, ha mégis elengedtek, csak üldögéltem a sarokban egyedül, mert nem mertem odamenni a többiekhez, mert nem hívtak és ők sem jöttek oda hozzám. Egyszer volt egy kirándulás hatodikban, ahol ott volt az a nyolcadikos fiú is, akivel egyébként szerelmes leveleztünk már akkor, de nem jött oda az esti táncon mégsem, csak megírta utána, hogy nem jöhetett oda, mert a szülei megtiltották, hogy szóba álljon velem (Jehovák voltak, én meg katolikus és miattam nem élné túl az armageddont), és félt a lebukástól, de azért a Manhattan Ne sírjál alatt rám gondolt, mintha ez vigasztalhatott volna. Aztán a tánccsoporttal táncoltunk sokat, de leginkább csak bálakban, ahol másmilyen zene volt, és nem is igen volt sötét se, és nem is volt szerelmes összebújás se, mert nem voltunk szerelmesek, csak táncoltunk, 16 éve pedig egyáltalán semmilyen közös táncolás senkivel sem, mert a férfiak nem táncolósak, ha mégis, nem velem.

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2014.03.28. 09:59:39

@HoldViola: Én mentem bulikba - sokszor egyedül, csak a zene és a tánc miatt, mindig odacsapódtam társaságokhoz, és jól éreztem magam. :)
Exemmel sokat táncoltunk, szerencsére ő partner volt ebben, azóta se senki, sajnos. Pedig milyen jó is az!

HoldViola · http://fiamma.blog.hu/ 2014.03.28. 21:20:00

@Enchantée: Délután gondolkodtam ezen és ara jutottam, hogy szerintem én már nem is igazán tudnék rendesen táncolni, olyan régen volt. Szerencsére maga a tánc nem is hiányzik már annyira, ha mégis elkapna, kiélem itthon egymagamban, mondjuk takarítás és főzés közben. Az összebújós lassúzás viszont nagyon hiányzik, olyannak képzelem, hogy nem tudunk eléggé közel lenni, és a szívünk dobog ezerrel, mindjárt bele is halunk és csókolózunk is, mintha csak mi lennénk a világon, amúgy meg otthonosan befészkelem a fejem a férfi vállába. A késleltetés egyik legédesebb módja számomra, a vízszintes vágyak függőleges kifejezése:)

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2014.03.29. 15:27:54

@HoldViola: Én sem vagyok jó táncos, és be is vagyok rozsdásodva, de egy jó partner, aki ügyesen vezet, szerintem csodákat tudna művelni. :) És még csak szexuális töltettel sem kéne rendelkeznie a dolognak... A zene, a mozgás önmagában is képes extázist okozni.

HoldViola · http://fiamma.blog.hu/ 2014.03.29. 16:34:58

@Enchantée: Persze, viszont mindekinek máshol van az intim szférája határa. Én sosem tudtam csak úgy táncolni akárkivel, talán mert mindig is nagyon nehezen engedtem bárkit közel magamhoz, ami nélkül a tánc nem megy nyilván. Amíkor az együttesbe jártam, mindenki irigyelt a partneremmért, a legjobb táncos volt a fiúk között, én mégis feszengtem a karjában az első időkben, egészen addig, míg össze nem barátkoztunk egymással és biztonságban nem éreztem magam vele. Kellő mennyiségű beszélgetés, próbák utáni hosszú sétálás és csillagnézés, fűbenfekvés és veszekedés:) után már ment vele a táncolás is igazán jól, tudtam átadni magam a vezetésének görcsök nélkül és lett belőle 5 éves partnerség:) Amikor már nem táncolhattunk együtt, inkább a táncot is abbahagytam, nem tudtam megszokni az új párt. Azóta egyszer megpróbáltam eljárni salsára, de olyan idegenek voltak azok a férfiak, nem esett jól a közelségük és az érintésük, így két alkalom után feladtam, nem való nekem. De talán az én készülékemben van a hiba...

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2014.03.30. 10:54:15

@HoldViola: Én viszonylag hamar rá tudok hangolódni a táncpartnerre, és ha szól a zene, akkor el tudok lazulni. Próbálkoztam tanfolyamra is menni, de partner nélkül esélytelen odamenni. :( Egy idő után meguntam, hogy mindig a férfi lépéseket táncoljam, mert amíg a keringőnél ez nem okozott különbséget, egy szambánál már nagyon is elkeserítő volt, hogy én gyakoroltam valamit, a női kecses lépések és mozdulatok meg kimaradtak, mert azt a női partnerem, akivel össze lettem állítva, az gyakorolhatta, amikor a tánctanár meg hozzám ért, akkor csak pislogtam, és azt sem tudtam, mit kell nőként lépni. Hiába próbálkoztam a táncpartnerkeresővel, ott sem jártam sikerrel...

HoldViola · http://fiamma.blog.hu/ 2014.03.30. 12:00:41

@Enchantée: Tudom, nem is igen szokták már engedni egyébként a pár nélkül érkezést, legfeljebb a salsánál, és az egyedül is táncolható táncok esetében, leginkább éppen azért, hogy elkerüljék az ilyesmit. Nálunk is van helyben tök jónak tűnő tánciskola, és ott is ez van a kiírásuk szerint. Ez nyilván gázos annak, akinek nincs párja, mert így nehezebben tud csatlakozni, másfelől megérthető, hiszen bár van párcsere az órákon, mégis csak legyen annyi fiű, mint lány, éppen azért, hogy ne járjon úgy senki, ahogy te jártál.

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2014.03.31. 08:47:04

@HoldViola: Tökéletesen elfogadható ez a kikötés, csak így alapjában zárom ki magamat a tánc élvezetének lehetőségéből. :(
Nem sűrűn találkoztam még táncos lábú férfival...

HoldViola · http://fiamma.blog.hu/ 2014.03.31. 13:18:19

@Enchantée: Szerintem ne add fel, hogy lesz még alkalmad rá. Senki nem születik úgy, hogy táncoslábú, se férfi, se nő, és elkezdeni sosincs késő, akár együtt valakivel:) Én is ismerek olyan párt, akik együtt kezdtek el együtt társastáncra járni, eredetileg csak azért, hogy pár alaplépést megtanuljanak a majdani esküvőhöz, és közös elfoglaltságuk legyen, ehhez képest már több éve csinálják, minden pénteken több tíz kilométert utaznak a klubóráért és barátokat is találtak a tánc által. Tapasztalásom szerint az embert mindig akkor érik a legpozitívabb hatások, a legmaradandóbb élmények, amikor ki mer lépni a konfortzónájából. Mondom ezt úgy, hogy ebben még nekem is nagyon sok fejlődnivalóm van...
süti beállítások módosítása