naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Operation:Mindcrime

2008.06.11. 14:41 | TomAce | 9 komment

Címkék: queensryche operation mindcrime

Július elsején, immáron harmadik alkalommal Budapesten lép fel a Seattle-i legenda, a Queensryche. Első alkalommal az 1991-es Monsters of Rock fesztiválon léptek fel, a Népstadionban, leginkább az akkor frissen megjelent Empire lemezre épülő műsorral. Ezt hosszú, 14 éves szünet követte, legközelebb 2005-ben jutottak el hozzánk. Ekkor, az azóta jobblétre szenderült Summer Rocks-on léptek fel, kifejezetten mostoha hangzás mellett. Talán ez is okozhatta, hogy dacára a teljes egészében eljátszott Operation:Mindcrime albumnak, a koncert nem aratott osztatlan sikert.
A harmadik fellépés exkluzívnak ígérkezik, hiszen a banda a legendás O:M mellett teljes egészében eljátssza az időközben elkészített második részt is, így több, mint három órás koncertre lehet számítani, emellett a buli harmadik részében legnagyobb slágereikből játszanak el pár dalt.
Ha kiváncsiak vagytok a sztorira, klikk a továbbra.



Queensryche - Operation:Mindcrime






6:00 P.M.
Nikki barátunkat, akit számos gyilkossággal, többek között a város egyes politikai és vallási vezetőinek megölésével vádolnak, szoros őrizet alatt tartják az Állami Kórházban. Debbie, a londoni születésű ápolónő határozott mozdulatokkal kezeli a nyugtatószert, és közben megosztja velünk személyes érzéseit a beteggel kapcsolatban. "Hmm?" Injekció beadva, Nikki a kedvenc zenéjét hallgatja és átgondolja a múltját.

I Remember Now (Most már emlékszem)
"Dr. Davis, telefonhoz kérik Dr. Davis, telefonhoz kérik Dr. Blair, Dr. Blair, Dr. J. Hamilton, Dr. J. Hamilton" - Híradó: "...a szovjetek. Egyéb híreink. A politikai és vallási vezetők ellen elkövetett bizarr gyilkosságok, melyek az elmúlt hónapban sokkolták a várost, úgy tűnik ugyanolyan hirtelen érnek véget, mint ahogy elkezdődtek. Egyetlen terrorista csoport sem vállalta a felelősséget az emberölésekért, de a rendőrség őrizetbe vett egy gyanúsítottat, aki jelenleg kórházi megfigyelés alatt áll. A további nyomozás érdekében személyazonosságát nem hozzák nyilvánosságra. Sport és időjárás következik..." Nővér: "Már tíz perce takarodó volt, miért van még fent? Hallo? Hallo? Talán kérl még egy injekciót? Ah, az kellene. Szép álmokat, te korcs!" Nikki: "Most már emlékszem, emlékszem hogyan kezdődött. Nem emlékszem a tegnapra, csak arra, hogy tettem, amit mondtak... amit mondtak... amit mondtak... amit mondtak..."



Anarchy-X (Anarchia-X)
Hetekkel ezelőtt a Nyugati Parkban több százan voltak egy politikai nagygyűlésen. Egy férfi kiabált a többieknek: "Szabadok vagyunk? Egyenlőek vagyunk? Az ország változik! Nem lesz jó mindenkinek! Csak néhány embernek!" A férfi neve? Dr.X.

Revolution Calling (Forradalmi felhívás)
(Telefoncsörgés!) A telefon állandóan csörög a Dr.X-szel történt hipnotikus találkozás óta. Dr.X terve brilliánsan egyszerű: merénylet és helycsere. A Doktor úgy nevezi "Mindcrime hadművelet" és Nikki a kulcsjátékos. Nikki-nek van egy gyengéje. Szereti a tűt. Dr.X pedig gondoskodik róla, hogy Nikki jól érezze magát, és így jó munkát tudjon végezni. A kiválasztott Halál Angyal így aztán könnyen manipulálható tudatalatti sugallatokkal telefonon keresztül. A jelszó Nikki agyához: "mindcrime".

Operation: Mindcrime (Mindcrime hadművelet)
Nikki egy lúzer volt. Egy utcagyerek, akinek saját magáról kellett gondoskodnia fiatal korában. Független volt és kiszámíthatatlan, de ártalmatlan. Most azonban rátalált egy filozófiára és ettől veszélyessé vált. "Forradalom!" formálták ajkai a szót, ahogy állt az utcán és kiabált, "Hé, figyeljetek rám!"

Speak (Szólj!)
Mary a Times Square szado-mazo lokáljaiban dolgozott. Tizenhét évesen találkozott William atyával, aki elvitte őt a "Mi Szeplőtelen Fájdalmunk Nagyasszonya" kolostorba. Új élet. Más életmód. Leszámítva az adósságot, melyet törlesztenie kellett az atyánál, minden héten, "...az oltáron, mint egy áldozat." Amikor tizennyolc lett, William atya bemutatta egy Dr.X nevezetű férfinek. Most neki dolgozik.

Spreading the Disease (Terjed a kór)
Mostanában Nikki elég sok időt tölt a szobájában. Hátborzongató részletességgel rajzolja le áldozatai halálát a piszkos, fehér falakra. A bűnben fuldokolva Mary nővért látja az egyetlen útnak az üdvözülés felé. Nikki meggyújt egy újabb gyertyát és a TV-csatornákat kapcsolgatja egymás után. William atya ismerős arca tűnik fel. Ő jó? Vagy rossz?.....(Telefoncsörgés!)….. "mindcrime!!" Az ítélet megszületett. Híradó: "...tájékoztatta Washingtont, gyakorlatilag a rakéta-védelmi rendszerekről szóló 1972-es ABM Szerződés megszegése..." Prédikátor: "Kérem a kezeket, hogy emelkedjenek a magasba! Isten, a Szent Lélek hív, hogy magához öleljen. Azt akarom, hogy nyúljatok mélyen a szívetekbe és a pénztárcátokba és fogjátok meg az Ő kezét." Nikki: "Oldozz fel, atyám, vétkeztem!" Prédikátor: "Néhányan közületek most a lázadás állapotában vagytok, azt mondjátok..."

The Mission (A küldetés)
Egy hosszú, fényes, fekete szedán gördül el és áll meg Nikki előtt. A kocsi ablakainak tükröződését a sötétben gyöngyöző eső töri meg. Nikkit megbabonázzák a szinte megolvadó vonalak és riadtan nézi, ahogy az elektromos ablak leereszkedik és felfedi Dr.X mosolygó arcát. "Öld meg a lányt" - szólt - "és kapd el a papot is." "Megölni Mary-t?" - kérdezte Nikki.

Suite Sister Mary (Mary nővér szvit)
William atya a szentélyhez vezető lépcsőn fekszik összegörnyedve. Mary undorral figyeli, ahogy szerelme, Nikki zavaros tekintete átváltozik a pap bamba, nyáladzó arcává, ahogy fölötte fújtat. "...Oltár...Áldozat..." valami elpattan Mary fejében. Nikki érzi, hogy a hideg átjárja a lány testét. Nikki ellöki magától, és azt üvölti, hogy megöli Dr.X-et felszabadítva mindkettőjüket mesterük befolyása alól. Szorosan behúzva maga mögött a hatalmas ajtót, Nikki botladozva nekiindul az esős éjszakának, hogy találkozzon "teremtőjével".

The Needle Lies (A tű hazudik)
Nikki távozása után, Mary-t még mindig az a látomás gyötri, ahogy Nikki átváltozott William atyává. Mikor az oltáron szeretkeztek, az emlékek újra elborították. Azok az évek, amikor a férfiak kihasználták, megalázták és megverték őt, aztán gyűlöletüket és ridegségüket elültették a szívében. Azt hitte Nikki lesz számára a reménysugár. De most olyannak látszik, mint a többiek. Gyűlöli Nikki-t. Gyűlöli az életet. "Van itthon valaki?" Nikki a vereség érzésével tér vissza, miután szembeszállt Dr.X-szel és káros szenvedélyétől nem tudott megszabadulni. "Mary?" A szobában megtalálja a lány holttestét.

Electric Requiem (Elektromos rekviem)
Nikki képtelen elfogadni Mary halálát, mint egy veszett őrült rohan az utcákon át és a nevét kiáltozza. Mindenütt az ő arcát látja.

Breaking The Silence (A csend megtör)
A rendőrség letartóztatja Nikki-t. A vádpontok: rendzavarás, engedély nélküli fegyverviselés és ellenállás a letartóztatásnak. A karján lévő nyomokból tudják, hogy narkós. A fegyver megegyezik azzal, melyet a legutóbbi gyilkosságok során használtak. Nikki most nem fog fel túl sokat. Perverz papokról, valami titkos hadműveletről és a szerelem elvesztéséről habog.

I Don't Believe In Love / Waiting For 22 (Nem hiszek a szerelemben)
Egyedül maradt. Nikki Mary-re gondol, arra az éjszakára, amikor meghalt, és az okára. A jövőjére kíváncsi. Lesz-e valaki, aki törődik vele és a barátja lesz?

My Empty Room (Üres szobám)
A számos gyilkossággal vádolt Nikkit beutalják az Állami Kórházba elvonókúrára. Álmatlanságtól és lázálmoktól szenved miközben a tárgyalásra vár. A múltjában kutakodva választ próbál keresni tetteire és gyengeségeire. A tükörbe nézve egy idegent lát.

Eyes of a Stranger (Idegen szemek)
"Dr. Davis, telefonhoz kérik Dr. Davis, telefonhoz kérik Dr. Blair, Dr. Blair, Dr. J. Hamilton, Dr. J. Hamilton"

6:01 P.M.
"Most már emlékszem."

Forrás:
queensryche.com
passzio.hu

A sztori második része hamarosan.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsemoll.blog.hu/api/trackback/id/tr77514775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ville · http://www.derailedmusic.com 2008.06.11. 23:42:51

Alapmu - ketsegtelen! A mai napig surun hallgatom es gondolom ezzel nem vagyok egyedul, igaz, Sheriff? :-)

Gyugyo 2008.06.17. 09:22:17

Seriff kimondottan utálja ezt a bandát igaz?:))))

sheriff73 http://sheriff.blogter.hu/ 2008.06.17. 18:16:21

Meg is van az oka: Elhasznált riffek, hamis-fantáziátlan ének, pontatlan-lapos dob, gyenge bass hangzás és tudás, miért kedvelném?!? Mindenki isteníti, meg rock történelem meg revolution....ugyan már:)

sheriff73 http://sheriff.blogter.hu/ 2008.06.17. 18:49:54

Meg is van az oka: Elhasznált riffek, hamis-fantáziátlan ének, pontatlan-lapos dob, gyenge bass hangzás és tudás, miért kedvelném?!? Mindenki isteníti, meg rock történelem meg revolution....ugyan már:)

Ville · http://www.derailedmusic.com 2008.06.17. 20:39:40

Haha! Sheriff, hogy te mekorra barom vagy meg mindig! :-)
Ennek az albumnak csak egy jo tulajdonsaga van: hogy az eredeti felallas keszitette. Eeredeti, Vazzeg, E-RE-DE-TI! :-)

sheriff73 http://sheriff.blogter.hu/ 2008.06.17. 20:50:07

Így van vaze!!! Glenn Hughes is csak addig volt jó, amíg a bálnavadász faterjának az emlékére írta a dalokat. Most, hogy céltalan és a hangja elment, egy taliga sz***t sem ér a zenéje! FUNK ?!? Vaze az különben is egy sütemény....

sheriff73 http://sheriff.blogter.hu/ 2008.06.17. 20:51:11

Azt hiszem, ma este vezekelni és gyónni fogok...:))))

TomAce 2008.06.17. 21:39:36

Én azt is utálom benne, hogy a történet egy tákolmány, akkor sem volt aktualitása, ma meg már egyszerűen felháborító, hogy valaha léteztek ilyen dolgok. Én örülök, hogy DeGarmo már nincs a bandában, unalmas és öncélú szólói az idegemre mentek :o)

Gyugyo 2008.06.20. 11:31:46

Nem tudom ki találta ki a progresszív zenét de ezek már elcsépeklt, divatdolgok, ki sem megyek 1-én a koncertre, ezekre áldozni? hahh minek?:))))
süti beállítások módosítása