naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Vol. 7

2008.07.03. 23:00 | TomAce | 4 komment

Címkék: guns n roses survivor motörhead megadeth whitesnake

Miután lecsillapodtak a kedélyek a keddi Queensryche koncert után, ismét egy adag rockzene, a legjobbak közül. Úgy hozta a sors, hogy ma a filmzenék dominálnak, de nem maradhat el  a rock and roll bibircsókos szívtiprója sem. Ezenfelül szóba kerül még egy két évvel ezelőtti felhőszakadás és július huszonegyedike is.

 

 

Survivor - Eye of the tiger

 

 

 

Erős kezdésként jöjjön az isten tudja hanyadik Rocky zenéje. Gyerekfejjel is sokat hallottam ezt a dalt, hiszen mind a TV, mind a rádió előszeretettel adta le, de nagy kedvencem akkortájt lett, mikor elindult a Rockkalapács, és a dal kezdő hangjai alkották a műsor főcímzenéjét is. Jim Peterikék nagyon eltalálták ezt a szoft-rock megaslágert, hiszen minden sterilitása mellett lüktető a dal ritmusa és a refrént, ugye  nem kell magyarázni. Nevezett úriember manapság egyébként Pride of Lions nevezetű bandájával nyomul. Akinek a Survivor munkássága bejön, sőt, akinek az Eye of the tiger bejön (igen, egy nóta alapján is merem ajánlani), az élvezni fogja a PoL muzsikáját is.

Asszem egyébként a Rocky 3. részében volt, de már régen láttam...

 

 

Megadeth - No more Mr. Nice Guy

 

 

 

Ezt az eredetileg Alice Cooper nótát Dave Mustaine-ék a Shocker című, Wes Craven által rendezett, erősen B-kategóriás, Freddie Krueger utánérzéshez készítették. Aki vonzódik ezekhez, az remekül fog szórakozni, engem elsősorban megnevettet a sztori, viszont iszonyat nagy zenék vannak a filmben, a producer valami Desmond Chil nevezetű figura volt...Mai füllel furcsa, hogy a Megadeth ilyen nótát játszott, de azért a nyolcvanas évek végén bizony sok rockos vonás volt felfedezhető a zenéjükben. Nem mellékesen annyira megtetszett nekik ez a "mellékállás", hogy később több filmhez is írtak még dalokat. A klip nekem nagyon tetszik, egyik kedvencem. Mustaine egyszer azt nyilatkozta, hogy a rendezőnővel nagyon nem jöttek ki, mert a csaj közölte, hogy a metálzene szar, esatöbbi, ésatöbbi. Erre az újságíró megkérdezte, miért rendezte akkor mégis ő a klipet? A sommás válasz ennyi volt: "Mert jók a mellei!" No comment.

 

 

Whitesnake - Is this love

 

 

 

David Coverdale a hetvenes évek elején csatlakozott, az akkor már sztárcsapatnak számító Deep Purple-höz, ahol szépen meg is alapozta hírnevét olyan klasszikusok eléneklésével, mint a Burn (feat. Glenn Hughes, előtte is hajoljunk meg), a Mistreated vagy éppen a Stormbringer. Az évtized második fele azonban már saját csapata élén találja, melyet előbb David Coverdale's Whitesnake-nek, később némileg szerényebben Whitesnake-nek keresztelt el. Bluesos, hard rockos muzsikájukkal szép sikereket értek el, de az amerikai kontinens meghódítása nem akart összejönni. Egészen 1987-ig kellett erre várni. A hard rock történelem mai napig egyik legjobban respektált korongját készítette el akkor a teljesen kicserélődött banda. Tölteléknóta nélkül, hibátlanul sorakoznak a dalok egymás után, közülük is kiemelkedik az a ballada, ami a mai napig is hallható a rádiókban. Ahhoz, hogy egy ilyen érzelmes, mégsem nyálas, ezzel együtt csodaszép dal megszülessen, kellett John Sykes és kellett Mr. Coverdale. Ahhoz képest, hogy a lemez előtt torokműtétje volt neki, nem is rossz, igaz? Reméljük, július 21.-én nem lesz Budapesten felhőszakadás és akkor élőben is mehallgathatjuk ezt a dalt!

 

 

Motörhead - Ace of spades

 

 

 

A brit trió sosem arról volt híres, hogy túlkomplikálják a dolgokat. Legyen pia, legyenek csajon, működjön az erősítő, a többi majd jön magától. És milyen igazuk van! Sokat gondolkoztam azon, hogy minek köszönheti sikerét Lemmy és csapata, de racionális magyarázatot nem tudnék rá adni. Egy dolog biztos: megalkuvást nem tűrve, hitelesen tolták le az elmúlt cirka harminc évet úgy, hogy sosem csináltak mást, csak nyomták a rockandrollt. Az Ace of spades is lassan három évtizede fekszik a rockzene pókerasztalán, de még mindig nem akadt olyan lap, ami ütni tudta volna.

 

 

Guns n Roses: You could be mine

 

 

 

Az úgynevezett terminátoros-dal. Egy mai napig iskolának számító filmhez készült, mai napig iskolának számító dal. Félelmetes, hogy '91-ben mekkora médiafelhajtás előzte meg, mind a T2, mind a UYI lemezek megjelenését. Úgy rémlik, augusztusban kezdték el a filmet vetíteni és kora ősszel jelent meg a dupla-dupla lemez, és ez volt az első klipnóta hozzá. Bár ebben nem vagyok 100%-ban biztos, valamiért a Civil war bezavar a képbe...

Lényeg, hogy mindkettő iszonyat siker lett. A Guns bekerült a leges-legnagyobbak közé, aztán szépen ki is focizták magukat onnan - de ez valahol törvényszerű is volt. Ezzel szemben, a Terminator-saga sikere folytatódott, egy közepesen gyenge harmadik résszel ugyan megpróbálták ezt is lerombolni, de hála istennek, az Egyesült Államokban már vetített Terminator: The Sarah Connor Chronichles sorozatta ismét jó útra tértek, csak ajánlani tudom minden kibernetikus organizmus és mimetikus polialloid rajongónak. I'll be back!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsemoll.blog.hu/api/trackback/id/tr20551048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyugyo 2008.07.04. 09:37:20

Hát nem is tudom mmit monnyak, ismét egész vegyíesre sikerült ez a bejegyzés:)) Szal az eye of the tiger valahogy nem tartozik akkora kedvenceim közé, mint Totti barátomnak, de természetesen ismerem, éneklem a zenekarral, de nem azigazi nekem. Megadeth a másik kakukktojás nálam, mert ők valahogy már a brutál kategóriába tertoznak nálam, aki ismer tudja:)) Viszont a többi wahh indításnak Whitesnake zseniális, csodálatos alap klasszikus minden egyes dala. Remélem idén nem lesz vihar ami elmosná és látom Coverdale bá't élőben. Motörhead valóban 3 évtiztede megalkuvás nélkül tolja a mocskos dirty motoros rákkendrollt, félelmetes h fenn tudott maradni ennyi ideig a végtelenül leegyszerűsített döggel, amit nyopmnak, valóban nem nagyon van magyarázat, talán Lemmy karizmája hahahaha:)))
A Gunshoz nem fűznék kommentet, mert ami ekörül a tripla dupla dupla tripla lemez körül volt az iszonyat. Számomra a Guns az az appetite, dögös, fogós kis lemez, ami igazán a gunnerek sztem. Valaki meséljen a Queensrycheról, állítólag elég komoly csúszás volt.

Gyugyo 2008.07.09. 17:49:01

Ma (07.09-én) éjfélkor indulok Csehországba egy Masters Of Rock nevezetű hangversenyre, ami állítólag 4 napi fog zajlani. Azt is mesélték, h ilyenkor az amúgy nem nagy lakosságú Vizovice teljesen megőrül, előkerülnek hosszúhajú fiatalok, cipzáras paplanok, kivagyok mivagyok pólok, meg azaz őrült zene. Nem is tudom, monnyuk még van időm meggondolni, de Tojás barátomnak ígértem 1-2 koncertbeszámolót a blogjába. Remélem emlékezni fogok rá, mert csakis az asszimilálódás jegyében és csak azért h ne lógjak ki a sorból rockernek öltözöm és brutális mennyiségű sörfogyasztásra fogom magam rávenni, amit amúgy utálok, csak eccerűen nem akarok kilógni a so(ö)rbó(ő)l, mert a végén rájönnek, hogy diverzáns popper vagyok.
Na szal számomra ez lesz a nyár egyik legnagyobb eseménye külföldön, már csak azért is mert nem megyek valószínű idén nyáron többet külföldre:)))

Ville · http://www.derailedmusic.com 2008.07.10. 17:38:57

Survivor - Jo kis nota volt, de ezt a bandat nem ismerem annyira.

Megadeth - Csodalkozom, hogy pont ezt a notat (feldolgozast) valasztottad. Mustaine-eknek annyi, de annyi klasszikus nota van az eletmuvukben, a Peace Sells-tol, a Hangar 18-ig at, a Symphony of Destruction-on at, a Tout La Monde- ig bezarolag (es meg sorolhatnam). De jo kis feldogozas volt ez is.

Whitesnake - a '80-as evek egyik legnagyobb balladaja. Persze a klipp se volt rossz! :-)

Motorhead - Soha nem voltam nagy Motorhead rajongo, mivel szerintem Lemmy-ek irtak kb. 3 dalt es hozza 250 kulonbozo szoveget. :-) Lemmy-t rendszeresen latom a Rainbow barban. Egyszer majd lefotoztatom magam vele a poen kedveert.

GNR - Minden idok egyik legnagyobb bandaja, es az egyik legnagyobb notajuk! Kivancsi leszek, hogy ki fog-e jonni a Kinai Demokracia meg a mi eletunkben?

a beela · http://napirokk.blog.hu/ 2008.07.19. 19:21:30

mivel senkit nem fogok elérni ide irom leszek Whitesnake-n:) aki megy csörgessen meg.köszi:)
süti beállítások módosítása