naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Hero of the day: The Who - Won't get fooled again

2008.11.14. 18:30 | TomAce | 1 komment

Címkék: the who

Gondoltam, tovább húzom a The Who sztorit, ha már tegnap megigértem, hogy kapnak egy saját posztot is. Fenti nóta ősrégi kedvenc, valamikor még a Headbanger's Ball aranykorában láttam először, egy hihetetlenül feelinges koncert-klip formájában. Két dolog fogott meg igazán: a retrofeelinges billentyű-intro és a látványos lézertechnika. Aztán sokáig nem találkoztam a dallal, a kazetta is szép lassan az enyészeté lett.

Pár évvel ezelőtt azonban, egy VH1 rock top100ban előkelő helyen végzett a szám, majd késpbb folyamatosan felbukkant a csatorna rockműsoraiban. Erről jut eszembe, 300 fekvőtámasz annak, aki elintézte, hogy sitcom csatorna legyen délutánonként a VH1 helyén.

Egyébként remélem, hogy majd Ville segítségemre lesz, és elmondja, miért is olyan népszerű ez a dal Amerikában, hogy rengeteg sztárzenekar (rögtön mindjárt a Kiss) játssza koncertjein.

Azt, hogy a Won't get fooled again mekkora ász, mi sem bizonyítja jobban, hogy napjaink egyik legnépszerűbb sorozatának, a CSI Miaminak is ez a főcímzenéje. Nem vagyok sorozatjunkie, de amikor kezdődik az aktuális epizód, mindig kiráz a hideg - de csak a The Who zseniális himnusza miatt!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsemoll.blog.hu/api/trackback/id/tr45769212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ville · http://www.derailedmusic.com 2008.11.14. 19:01:24

KIRALY! ! !

IMADOM ezt a zenekart!

Roger Daltrey torkabol maga az osero sugarzik - hany enekes probalta utanozni rekedtes, kialtasait? Ugyanakkor volt lirai oldala is.

Pete Townshend daliroi venaja pedig roppant eros, olyan riffeket, melodiakat es notakat hozott ossze, amit kevesen mondhatnak el a rock vilagban.

John Entwistle - ugye tobbek kozott azzal irta be magat a rocktortenelembe, hogy a az elso basszusgitart szolo o rogzitette. Bogo temai mar majdnem hogy jazz-be hajloak voltak, bonyolult, de ugyanakkor dallamos futamai egybol felismerhetoek.

Keith Moon - Asszem dobos korben nem veletlenul legendas. Iszonyu energiat adott a daloknak, szetprogetos stilusa nem csak a The Who hangzasa szamara volt meghatarozo, de az egesz rock zenet megvaltoztatta a stilusa.

Won't Get Fooled Again - sok Who nota van, amit a radioban rendszeresen jatszanak, Baba O' Reily, My Generation, Bargain, stb. Sok evtized utan az emberek meg mindig szivesen hallgatjak ezeket a notakat, mert jok. Szerintem ennyi csak a "titka" a sikeruknek. :-)
süti beállítások módosítása