naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Vol. 8

2008.07.23. 12:45 | TomAce | 3 komment

Címkék: kiss helloween bon jovi skid row def leppard

Hosszú idő után jutottam el odáig, hogy ismét összeállítsak egy adag slágergyűjteményt. Ezúttal kivétel nélkül nagyhalak akadtak horogra, és ahogy elnézem, a legfrissebb nóta is már 17 éve, hogy megjelent lemezen. Egyértelmű tehát, hogy gyerek- és kamaszkori kedvencek jönnek. Gunter Glieben Glauchen Globen...

 

Helloween - Future world

 

 

 

A germán metál talán legismertebb és mai napig legaktívabb csapata, a tökfejek révén is elhíresült Helloween. A nyolcvanas évek elején indultak speed metalos muzsikájukkal, akkor még a gitáros Kai Hansen énekelt, majd 1987-ben bevették az akkor mindössze tizennyolc éves Michael Kiskét, aki nem kicsit tett hozzá, hogy a Keeper of the seven keys lemezekkel elérje az áttörést a banda. Jómagam is a Keeper első részével ismertem meg őket és pont a Future world volt az egyik kedvencem a kazettáról. Nyilván eredeti műsoros volt, amit átvettem, mert ezen dal után a Ride the sky következett (az előző album, a Walls of Jericho nyitónótája eredetileg) - feltehetően, hogy kitöltse a helyet az oldal végéig:o) Egyébként valamiért abban a hitben voltunk ekkortájt, hogy ez valami horrorfilmnek lehet a zenéje, mondjuk jellemzően teátrális a muzsika, szóval simán gondolhattuk ezt. Azt hiszem, a klasszikuk Carpenter-féle Halloweenre gondoltunk, de ebben már nem vagyok biztos. Amiben viszont biztos vagyok, hogy a Future world fasza kis nóta, ez a lényeg!

 

 

 

 

Def Leppard - Rock of ages

 

 

 

Ahogy a posztindító mondatokból sejteni lehetett, lesz megint DL nóta, könnyen ki lehetett találni azt, is hogy melyik. A német nyelvű gyerekmondókával indító Rock of ages a első Leppard slágerek közül való, idén ünnepli negyedszázados fennállását. A "Gunter Glieben Glauchen Globen" jelentése nagyjából megegyezik a "One-Two-Three-Four" indítással, de a producer, John "Mutt" Lange beszámolása legendássá vált az évek során, még az Offspring is felhasználta a Pretty flyban. Talán perverz vagyok, de az egyik kedvenc részem a dal végén van, mikor meggyújtják a gyufát...

 

 

 

 

 

Kiss - Rock and roll all nite

 

 

 

 

A legnagyobb kedvenceim első himnusza, ami a nagy áttörést hozta nekik - pont, amikor én megszülettem. Tök érdekes, hogy nem is akkor lett sláger, mikor kijött a Dressed to kill, hanem jó fél évvel később, az Alive! koncertlemezről kezdték el először játszani a rádióállomások. Hihetetelen sikerszéria vette kezdetét ezzel a dallal, amit azt hiszem egyetelen blogolvasónak sem kell bemutatnom. A RARAN azóta is állandó eleme a koncerteknek, hatalmas buli élőben hallani, gyakorlatilag elronthatatlan nóta. Hadd dicsekedjek kicsit: volt szerencsém májusban Bécsben átélni, ahogy együtt bulizik cirka 15  ezer ember, hózáport megszégyenítő konfettizuhatagban, mindez tüzijátékokat idéző pirotechnikai bemutatóval fűszerezve. I wanna Rock and roll all nite and party every day!

 

 

 

 

Skid Row - Slave to the grind

 

 

 

Sosem fogom elfelejteni, mikor '91-ben, volt általános iskolás osztálytársamnak megmutattam ezt a dalt, az akkor frissen megjelent albumról, ő meg elkerekedett szemmel bambult, hogy: -Jééé, ezek ilyet is tudnak?

Azt hiszem, nem volt egyedül ezzel. Jómagam is, aki egyébként nagy rajongója voltam a debütáló SR lemeznek, komolyan meglepődtem, mikor az Elektromos Krokodilban belehallgattam a kaziba, és a srác (majd Vili megmondja, hogy is hívták, Gábor talán?) a második dalt mutatta először. Pedig az első klip, a Monkey business alapján (ezt is jó pár banda ellőtte címnek) nem gondoltam volna, hogy ilyen kemény nóta is lesz a lemezen. Így, jó másfél évtized távlatából szerintem nyugodtan mondhatjuk, hogy ez a dal a Skid Row egyik csúcspontja volt - és ma is az, hiszen a nóta kiállta az idő próbáját, és mai napig letaglózza az embert!

 

 

 

 

Bon Jovi - Born to be my baby

 

 

 

 

Az egyik legnagyobb kedvencem, benne van az all-time favourite top 5-ös listámban. Nem is tudom, mit írhatnék róla, ami ne hangoznék elfogultnak. probálok csak a tényekre szorítkozni. Gondolom, nem meglepő, hogy JBJ és RS mellett Desmond Child is szerzője ennek a dalnak, ami eredetileg két akusztikus gitárra íródott, és csak a producer, Bruce Fairbrain (R.I.P.) "erőltette" rá a bandára a lemezes verziót - ő egy második Living on a prayert szeretett volna. Nos, a szöveget illetően ezzel nincs is probléma, de számomra ez a dal jobb, mint amihez hasonlítani akarták. Egyébként JBJ szerint simán No. 1 lett volna a dal, ha az akusztikus verzió kerül lemezre - mondta ezt egy Billboard 3. helyezés után...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsemoll.blog.hu/api/trackback/id/tr30581581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyugyo 2008.07.23. 15:19:10

ÁÁÁÁÁ megzakkanok, ezeken nőttem fel szinte, legalábbis zenakrok szerint. Az albumok, meg a dalok fergetegesek, végre egy bejegyzés, amiben az összes dal és előadó a kedvenceim közt van ki ezért, ki azért. A germán lovaglómetaltól, az usa hard rockig minden egy helyen végre. Grat Tom ez egy best of bejegyzés, legalábbis nekem. Minden elfogultság nélkül (LOL) a New Yersey lemnezről valóban jó a BTBMB, de hozzátenném, hogy ezen a lemezen van rajta a számomra No.1. ballada, na ki találja ki melyik?:))

Ville · http://www.derailedmusic.com 2008.07.25. 20:39:30

Future World - A Helloween zsenialis, mufaj teremto, azota hany klon jelent meg az europai piacon, akik a Keepers I & II hasznaljak mintanak! A Future World pedig tenyleg az egyik legjobb notajuk a Hansen/Kiske fele felallasbol!

Rock of Ages - Megint egy olyan banda, akiket sokan probaltak utanozni, mind hangzas, mind sikereket tekintve. A Rock of Ages megint csak az egyik kedvenc Lep notam! :-)

R & R All Nite - Simmons-ek egyik legnagyobb buliozs notajuk! Lehet, hogy sokaknak ez ellentmondasos, de en jobban szeretm a '80-as evekbeli Kiss-t, mint az eredeti felallast. Persze mindegyik korszakbol jottek oriasi slagerek es a RARAN sem kivetel!

Slave To The Grind - Emlekszem annak idejen ment a nagy vita, hogy a Skid Row Hard Rock, vagy Heavy Metal. Mai fejjel kicsit viccesnek tunik ez a tema. Ha egy nota jo, az jo, a mufajtol eltekintve. Es hat a Slave To The Grind sem volt egy rossz dal.

Born To Be My Baby - mivel nem nagyon toltogetek le zeneket, gondoltam veszek egy Bon Jovi valogatast. A Live lemezuk meg volt es valamiert felreolvastam a szamcimeket a Cross Roads-on. Valamiert azt hittem, hogy a BTBMB van rajta, pedig a Bad Medicine hallhato. Oszinten, csalodast okozott, mivel a BTBMB az egyik kedvenc Jovi notam. Talan nagyreszt a SnakeHeart fele feldolgozasnak is koszonheto.

sheriff73 2008.07.25. 21:57:04

Jenő és a SnakeHeart...:)))))
süti beállítások módosítása