naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Maiden Hungary

2008.08.13. 17:50 | TomAce | 1 komment

Címkék: iron maiden sziget2008

Talán nem mondok újat azzal, hogy az év turnéja címre is esélyes a Somewhere back in time 2008 - ha osztanának ilyet. Mindenesetre az tény, hogy felfokozott várakozás előzte meg a banda idei nosztalgia körútját, nem egy helyen hónapokkal a koncert előtt elfogytak a jegyek, akár órákon belül. Érdeklődésben a Szigeten sem volt hiány.

 

Közel két évtizede járok koncertekre, de ekkora tömegre, mint a tegnapi koncerten volt, nem emlékszem. Talán, a '91-es Monsters of Rock-on voltak ennyien a Népstadionban. Nos, tegnap úgy 35-40 ezer ember volt kíváncsi Dickinsonékra, akikkel együtt elhűlve hallgattuk Laureen Harris produkcióját - gyaníthatóan nem került volna be előzenekarnak a Maiden elé, ha nem apukája szaladgálna ott, bőgővel a nyakában.

Kilenckor aztán elkezdődött a koncert, nagy meglepetések nélkül. Ahogy az várható volt, a Live after death koncertlemezre épült a setlist, megspékelve néhány dallal a Somewhere in time (Wasted years, Heaven can wait) és a Seventh son of a seventh son (Moonchild, Can I play with madness?) albumokról. Ha egy mondatban foglalhatnám össze: zseniális koncert volt! Félelmetes, hogy ötven körül ilyen formában zenéljen ez a hat fickó! Nem szeretnék kiemelni senkit, mert nem lehet, olyan minőségi produkciót tettek le az asztalra. Dickinson hatalmas profizmussal vezényelte le a műsort és rengetegszer elhangzott a híres Scream for me Budapest is, mely kérést mindig hatalmas lekesedéssel teljesítette a publikum - nekem a koncert felénél már nem volt hangom.

Tehát a zenekarra és a koncertre nem lehet egy rossz szavam sem, viszont a tömeg iszonyú volt. Félelmetes volt, hogy még a keverőig sem tudtunk eljutni, akkora volt a tumultus, úgyhogy kénytelenek voltunk jóval amögött megállni - szerencsére a színpadig elláttunk, a sound jó volt, és a kivetítők is segítségünkre voltak. Kicsit furcsa volt ugyan innen nézni, de legalább nem kellett sokat menni a sörért:o).

Ja, Villének ezúton is üzenjük, hogy kapja be irigykedünk és büszkék vagyunk rá, hogy háromszor is látta már idén Harriséket:o) Én pedig boldog vagyok, hogy idén három olyan bandát is láthattam, akik nagy-nagy kedvenceim: Kiss, Whitesnake és most az Iron Maiden. Köszönöm!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsemoll.blog.hu/api/trackback/id/tr61614545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ville · http://www.derailedmusic.com 2008.08.14. 18:46:08

Haha! Jo latni a nevemet! 35-45 ezer ember? ? ? A harom koncerten egyuttveve voltak kb. 40-45 ezren.... szoval az nem semmi!

Tudom, hogy elfogult vagyok, de ez volt a LEGJOBB turne, amin lattam a Maiden-eket, pedig a Fear of the Dark ota minden turnen legalabb 1x lattam oket eloben.

Es soha nem hittem volna, hogy valaha eloben fogom hallani a RIME OF THE ANCIENT MARINER-t. Persze az Aces High es a Powerslave sem volt kutya, akarcsak a Moonchilld es meg sorolhatnam a klasszikus Maiden notakat....

UP THE IRONS! ! ! !
süti beállítások módosítása