naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Hero of the day: Metallica - Until it sleeps

2008.11.22. 09:28 | TomAce | 2 komment

Címkék: metallica

Aukciós sorozatot indítok most. Az egyik hazai árverős oldalon, párommal együtt, ráakadtunk pár eladó bakelitre, melyre rá is mozdultunk. Jónéhánynál már le is járt a verseny és meg is nyertük a lemezeket - így ezen korongok egy-egy daláról lesz most a következő néhány hírós poszt.

Az első lemez a legfrissebb, tegnap este óta a miénk. Ez egy tipikus olyan eset, hogy csak gyűjtök vesznek meg ilyeneket, hogy dupla LP verziós Metallica - Load. Mi megvettük. Érdekes, hogy amikor '96-ban kijött a lemez, nem nagyon tudtam hova tenni. Valahogy semmit sem jelentettek nekem a dalok. Egyedül a klipes Until it sleeps tetszett úgy, ahogy. De még ez sem gerjesztett bennem vágyat, hogy végighallgassam az albumot. Aztán, jó egy évre rá, épp semmit nem volt kedvem hallgatni útközben, mikor kezembe akadt a Load kazetta, így azt vittem magammal, egyfajta utolsó próbálkozásképp. Nem tudom, hogy az esős őszi este miatt, de csoda történt, megérintettek a dalok. Tetszett, hogy mertek váltani, letérni a járt ösvényről a bizonytalanért. De legjobban az tetszett, hogy tudtak is újítani, hiszen az új dalok megmutatták, még mindig remek szerzők alkotják a csapatot. Az  olyan dalok, mint a Mama said, a King nothing, a Bleeding me vagy éppen e sorozat névadója, a Hero of the day olyan új arcát mutatták meg a Metallicának, amire nem sokan számítottak. Bár a lemez azóta is sok fikázásban részesül, szerintem ez egy időtálló album és az Until it sleeps egy hatalmas nóta. Egyszerű, de fogós riff, extravagáns klipp - hibátlan produkció!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsemoll.blog.hu/api/trackback/id/tr93782398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ville · http://www.derailedmusic.com 2008.11.24. 17:05:34

Hat igen, talan ha egyszer vegighallgattam a Load-ot. Ugy voltam vele, ha nincs rajta a metallica "Markanev," akkor nem sok ember hallgatta, ill. vette volna meg ezt az albumot. Igy utolag visszagondolva, tenyleg voltak rajta jo dalok, meg jo nehany toltelek. Nekem is az Until it Sleeps jon/jott be leginakbb, amig az egyik nap egy haverom emlitette, hogy a verzeben hallhato gitar riff a Salt N' Pepa "Push It" c. notajanak a kopintasa! Haha! Elcseszte nekem ezt a dalt!

adamskij · http://adamskij.atw.hu 2008.12.04. 02:14:54

bár nem hallgatom a Metallica lemezeit sokszor (sőt alig, az is vagy a S&M vagy a St. Anger), ezt a dalt nagyon elkapták. a klippel együtt pedig egyenesen fergeteges, Hieronymus Bosch térden állva könyörög a mennyekből a receptért. remek!
süti beállítások módosítása