naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Összevissza

2013.10.21. 10:19 | TomAce | 1 komment

Filmrovat:

Női szervek. Egy igazából átlagos vígjáték, amin mégis könnyesre röhögtem magam. Ez sokban köszönhető az igazi tuskó rendörnőnek, aki egyfajta amerikára szabott feminim Torrenteként elviszi a showt. Nem fog Oscar-esőt kapni, de - hogy lopjak egyet a filmből - magasan kiemelkedik a mostanság egy vödör habos foskoktélra emlékeztető amerikai vígjátékipar alkotásai közül. 

World War Z: Brad Pitt válasza a 28 nappal későbbre, egy amúgy kiválóan megírt apokalipszis dokumentumregény alapján. Egynek elmegy, pattogatott kukorica és kóla habzsolás mellé, de ha ezt láttam volna előbb, nehezen tudtak volna a könyv elolvasásra rábeszélni. Mondjuk szeretnék ötven felé ilyen formában lenni, mint Brad Pitt :)

Sorozatok alrovat:

Castle, Homeland és a Bron/Broen még mindig nagyon-nagyon. A Revenge kezd unalmassá válni, kicsit olyan, mint azok a sztorik, amiket szerepjátékhoz dobálunk ki kockákkal ilyen-olyan sablonokból, ha egyébként rohadtul nincs semmilyen ötletünk a meséléshez. A Wallandert újra fel kéne hozni, elakadtunk a második széria elején. Pont passzol ehhez a szürke őszi időhöz :)

Zenerovat:

Úgy néz ki, már csak ketten maradunk az eredeti PH-felállásból. Dani is befejezi, időhiány végett. Pedig szombaton csináltunk pár fotót is, de akkor úgy néz ki, hamarosan újra próbálkozhatunk. Szomorú dolgok ezek, pláne akkor, amikor ismét kezdenek összeállni a dolgok. Jó a rosszban, hogy úgy néz ki, gyorsan tudtunk lépni, így ha minden igaz még idén meglesz Dani utódja is - és talán még két koncert is belefér. Ami szinte biztos, jövőre lesz egy Valentin-napi tribute-feszt, ahova elvileg meghívásunk van, szóval az élet nem áll meg itt sem.

És ezek mind a hétvégén történtek:)

Az alábbi klipnek pedig végképp semmi köze fentiekhez, de a reggeli kávézás közben valamiért ez a nóta kattant be, biztos álmomban FNM-koncerten voltam.

Ps. Az Infernoval is haladtam, de még mindig nincs meg az a feeling [attól tartok, már nem is lesz], ami megvolt az Angyalok és Démonoknál vagy a Da Vinci-kódnál. Nem jó ez a könyv, lassú és vontatott.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsemoll.blog.hu/api/trackback/id/tr915590365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HoldViola · http://fiamma.blog.hu/ 2013.10.29. 12:25:24

A Női szervek-nek most let vége, és tényleg nagyon jó film, nem az az agyonerőltetett vígjáték-kategória, amit én már nem szeretek.

Alapvetően tetszett, volt mégis egy momentum, ami nagyon megrázó volt számomra, mégpedig az elején az a férfi, akit Shannon rajtakapott a prostival. Az elemi félelem, ami kiült a férfi arcára, ahogyan a rendőrnő a helyzetet kezelte (egyáltalán nem is értem, miért kellett beleavatkoznia), ahogyan azt a férfit megalázta, az egyoldalúság, ahogyan ezt tálalták, ami üzenetet közvetít, engem mélyen ledöbbentett. "Akár csak egy kósza numera miatt tönkremehet a jól felépített életed, a vágyaidnak, szükségleteidnek csak addig van létjogosultsága, amíg azt a házasságunk keretein belül tartod és én partner vagyok benne, ha pedig problémád van, arra nekem nem kell figyelnem, elég ha csak a bűntudatodra apellálok, azzal elhallgattathatlak téged." Így lesz a házasságból társadalmi szinten is elfogadott módon intézményesített önzés, az emberből tulajdon, a gyerekből, házból, a közös életből zsarolási pozíció, amivel sakkban tarthatják egymást az emberek. Az ilyen jelenetek láttán házasfelek tömegei dőlhetnek nyugodtan hátra, néznek esetleg jelentőségteljesen a másikra, hogy megkapta a mocsok azt, amit érdemelt, és ez így rendjén is való, súlytsa a társadalom megvetése, jól nézd meg, rád is ez vár, ha rosszul viselkedsz. Miközben a szex az egyik tartópillére a kapcsolatnak, és a legjobb asztal is felborul, ha kitörik az egyik lába. A szülésektől kitágult hüvely, a gátmetszés helyén lévő varrat hegesedése, vagy éppen egy férj pszichés gátlása a gyerekei anyjával való szex miatt nagyon is valós probléma lehet, érdekes módon mégsem tolerálható annyira, mint sok nő szülés utáni libidó csökkenése, és erre még rá is erősítenek azzal, hogy ilyen "megoldási" módokat ajánlanak mondjuk ebben a filmben:(

Ha én írtam volna a forgatókönyvet, ezt a kényes témát inkább kihagytam volna, mintsem ilyen elfogultan ábrázoljam. Ha mégis benne kelett volna tartani, és feltétlenül bele kell avatkoznia a megmondós rendőrnéninek, akkor mondjuk nem hívja fel a feleséget, hanem hazakíséri a férfit, jól leülteti őket a kanapére, és nekik szegezi a nagy kérdést, ugyan meddig szeretnének még tétlenül üldögélni a szarkupacuk tetején? Ha egyszer a pasinak ez már a második ilyen esete, nem kéne elkezdeni esetleg foglakozni érdemben is a kérdéssel? Mert azt lássák már, hogy a "viheted a cuccaidat innen" minden, csak nem konstruktív hozzáállás! "Kisapám, mióta vagy te ilyen megúszós, aki nem képes kiállni megáért? Kisanyám, te úgy gondolod, hogy apu megcsinálta a kölköket, hozza haza a pénzt és ezzel kész, le van tudva?? A férjed másodszor járt kurvánál ellenére annak, hogy ez korábban nem volt jelelmző rá, és te még mindig nem érzed úgy, hogy valami nem oké? Nem zavar téged, hogy inkább megalázza saját magát és fizet egy kis szexért, csak hogy veled konfrontálódni ne kelljen? Ébrsztő!!!" Aztán rájuk csukná az ajtót, hogy szálljanak magukba mndeketten. A következő jelenetben a pár ott ül egymás mellett a síri csendben, amit végül a nő tör meg azzal, hogy megkérdezi a férjét a miértről, amire a férfi végre kimondja a kimondhatatlan. Ezt kimondani és hallani is nyilván állatira fájdalmas, mégis közös akarattal talán ezen a ponton elkezdődhetne valami, elindulhatnának egy úton, ami messzebbre visz a válásnál. Helyreállító műtét, a kielégítés más módjai, párterápia, szexológus segíthet, ha elkezdenek foglakozni vele.

Szóval szerintem lehetett volna ebből az alapötletből építőbbet is kreálni...:(
süti beállítások módosítása