naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Magazin, remake

2008.09.02. 16:07 | Gyugyo | 2 komment

Címkék: magazin

 Bemutatkozom én is ezen a fantörpikus blogon, Tom barátom megkért h publikáljak nyilvánosan is ide, csak nem értem h minek, hisz mindenki tudja hogy nem értek a zenéhez. Mindegy, annyira jó barátom, hogy eleget teszek kérésének:)) Hát elsőre egy nemrég megjelent újravett, újracsinált zenekar 22 éve várt első lemezéről szólnék pár szót. Úgy érzem idevaló és sokunknak mond valamit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az 1985-ben alakult hard rocker Magazin egy alkalmi összeállást követõen, 22 év után adta ki elsõ albumát. Egy régi vágyam vált ezzel valóra, hiszen ez volt „gyermekkorom” egyik kedvenc zenekara.
A csapat még a Sing Sing elõtti idõkbõl származik, '86-ban bejutottak az AORTAB nevû tehetségkutató pesti döntõjébe, ahonnan az elsõk közt kerültek a szemesi rocktáborba. Itt rögzítették a demót, amivel jelentkeztek a Csillag Születik megmérettetésre, ahol is nem kisebb volt a tét, mint egy lemezszerzõdés. Akkoriban ez mindennél többet jelentett. Miután ezt is bezsebelték, megszületett ugyan egy kislemez felvétele, de az sem jelent meg, a zenekar pedig különbözõ okok miatt feloszlott.
A Magazin három egykori tagja (Hangyássy Laci basszer, Csarnoki Anti gitáros és Tobola Csaba dobos) hozta létre a Sing Sing-et, de az már egy másik történet...
A Siker címet kapott lemez újra felvett, újra hangszerelt formában tartalmazza a „klasszikus” dalokat, valamint egy-két olyan szerzeményt is, amiket már ismerhet a hazai hard rock terén járatos zenerajongó (Katonák, Sírni csak a gyõztesnek szabad, Hosszú forró nyár). Többek közt olyan gyönygyszemek kerültek a CD-re, mint az örök kedvenc Johnny Boy, a Lady, lady, a Goodnight, hello és még sorolhatnám. Aki képben van, úgyis tudja, mirõl beszélek, aki nem, az feltétlenül pótolja.
Az újra összetrombitált zenekar tagai 2008-ban:
Csarnoki „Atom” Anti – gitár, Csordás Levente – ének, Lévai Hangyássy László – basszusgitár, Molnár Attila – dobok és Suba Zsolt – billentyûs hangszerek. A CD-n vendégszintizik Závodi Gábor (MEX), valamint vendégdobol 2 dalban Molnár Ákos, aki Molnár Attila dobos kisfia.
Hangyáék maximálisan modernizálták a régi dalokat, de megtartották azt a '80-as évekbeli ízt, ami az akkori dallamos rock bandákat jellemezte. A 13 dal közül számomra újdonság volt az elsõ klipnóta, a Hosszú forró nyár c. slágergyanús, szerelmes dal, amit remélem, sokszor fogok látni a zenei csatornákon...
Ezeken a nótákon szerencsére (lehet, hogy csak az enyémre...) nem kell sokat gondolkodni, itt nincsenek háttérben megbúvó mély gondolatok, kétértelmû szövegek, csak színtiszta dallamos rock!
Javaslom, hogy hosszabb autós utakra vidd magaddal a CD-t, lehetõleg még napsütésben, és amikor benyomtad a zenét, gondolj vissza az elmúlt nyár legszebb pillanataira!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsemoll.blog.hu/api/trackback/id/tr2645056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TomAce 2008.09.02. 16:35:22

Köszi szépen Gyugyó, várom minél gyakoribb megnyilvánulásod :D

Gyugyo 2008.09.02. 16:51:30

óóó enyém a megtiszteltetés:)) 7végén lesz egy szeptembherfeszt amiről sztem beszámolok, meg jövőhéten megyünk ugye Fezenre, amiről kötelező mind2őnknek valamit vésnie, mert én szombaton nem leszek már ott, neked meg a szombati nap a kánaán ha jól tévedek:))
süti beállítások módosítása