naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

We are one

2009.04.30. 12:46 | TomAce | 1 komment

Címkék: kiss we are one

Reggel 7-kor megcsörrentett Sheriff barátom, hogy pont a KISS We are one-ja szól a kocsiban, és hogy rám gondolt egyből, meg ilyenek. Mit mondjak, nagyon jól esett, köszönöm szépen! Ahogy meg is jegyezte, talán inspirálni fog arra, hogy írjak róla itt is, és lőn!

Ez a dal amúgy is az egyik kedvencem. Na nem azért, mintha a KISS egyik legnagyobb dobása lenne. Zeneileg egy átlagos, hogy ne mondjam tábortűz mellé valóan egyszerű gitártéma és első olvasásra a szöveg sem túl magas röptű.

Ezzel együtt piszok jó érzés néha a kedvenceidtől hallani, hogy az álmokat igenis valóra lehet váltani. Oké, lehet mondani, hogy Gene Simmons könnyen beszél, meg hogy az ő helyében bárki oszhatná a tanácsokat holmi megvalósult álmokról - de ne felejtsük el, neki sem a legyek hordták össze! És különben is, mi állíthat egy rajongót még jobban kedvenc csapata mellé, mint az, ha magukkal egyenlőként tekintenek rá?

Persze, az éremnek két oldala van. Mert szép-szép a romantikus "maszlag", de ha valahol tudhatjuk, hogy mekkora franchise várja a bevételeket, hogy tovább hízlalja amúgy sem elhanyagolható profitját, akkor az a KISS. Nem tagadhatjuk, hogy egy bizonyos szint fölött már a rockzenében sem a pátosz és a rakendroll a lényeg. Igaza volt Julian Grandelnek a Ford Fairlane-ben. Esetleg annyiban vagyunk szerencsésebb helyzetben mi rockrajongók, mint a Kyle Troy féle muzsikára csápolók, hogy nálunk nem kell a zenét sem kikapcsolni. De talán ezt is csak szeretnénk elhinni, és a valóságban már kedvenc műfajunkat sem gitárzsenik és dobmágusok, billentyűvirtuózok és aranytorkú énekesek mozgatják, hanem ügyvédek és marketingszakemberek.

Most, hogy idáig eljutottam, jutott eszembe, hogy most akkor érdemes egyáltalán ezen agyalni, vagy csak vonjam meg a vállam, hogy "leszarom!" és hallgassam tovább a zenét? Sztem a jó válasz, valahol a kettő között van, de mára elég volt ebből az eszmefuttatásból, inkább jöjjön egy rajongói klip fent említett nótából.

 

Jut eszembe, megrendeltem végre a Heroinnaplókat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsemoll.blog.hu/api/trackback/id/tr491095586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a beela · http://napirokk.blog.hu/ 2009.04.30. 21:43:33

eszem faszom meg áll, mi van veled korai magömlésed van?Hallgatni kell ami neked tetszik és leszarni ki mit gondol róla.
huha majd folytatom a megkezdett irást csak most koccolnom kell:)
rettegj:)
süti beállítások módosítása