naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kultúrsokk

2013.04.06. 08:56 | TomAce | Szólj hozzá!

Az alábbi, kifejezetten rendhagyó posztban, néhány könyvet, zenét és filmet szeretnék a figyelmetekbe ajánlani. 

Jo Nesbø: Harry Hole-sorozat [a mostanság igen népszerű skandináv krimik talán legismertebb szerzőjének legismertebb főhőse, egy magának való alkoholista rendőrtiszt, aki mindig kibogozza a szálakat, miközben magánélete egyre jobban összekuszálódik - mindezt klisék, giccsek és kiszámítható fordulatok nélkül.] Korábban már lelkendeztem róla, és most, hogy lassan a sorozat végére érek, nyugodt szívvel ajánlom. És heteken belül itt a legfrisebb rész!!!:)

Forbrydelsen: nem összekeverendő a The Killing címen futó, ugyanezen sorozaton alapuló amerikai remake-kel. A dán krimisorozat [az AXN most ér a végére egyébként] egy gimnazista lány meggyilkolásának ügyében folytatott nyomozás kulisszái mögé enged bepillantást. Komor hangulat, politikai szálak, bevándorlók - mindez állandó szürkeségben és esőben, köszönhetően a koppenhágai ősznek. Az a jó ezekben az európai sorozatokban, hogy nem az a tökéletesre csiszolt amerikai fajta, amiben minden olyan, hogy tudod az egészről, hogy csak egy film. Itt sokkal emberibbek a karakterek, a helyszínek is sokkal ismerősebbek így jobban bele tudjuk élni magunkat abba, hogy akár a mi környezetünkben is megtörténhetnek ilyen dolgok. És ettől olyan borzongatóan izgalmas az egész...

A végére maradt a zene:

A bejegyzés trackback címe:

https://zsemoll.blog.hu/api/trackback/id/tr315203627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása